Woontoekomst voor 80 jongeren, spoedzoekers en Oekraïners

Woontoekomst voor 80 jongeren, spoedzoekers en Oekraïners

Dat er een woningnood is weet inmiddels iedereen. Ook in onze provincie. En dat probleem is op de reguliere manier niet snel opgelost. Het vinden van nieuwe woningbouwlocaties kost tijd, laat staan het bouwen van die woningen.

Daarom heeft de Gemeente Olst-Wijhe, SallandWonen en Harwoonie in samenwerking 50 flexwoningen in Wijhe gerealiseerd, voor mensen die nu een woning nodig hebben!

Specificaties

Relevante projectinformatie

50 woningen op nieuwbouwlocatie Wengelerhoek

Landschappelijke inpassing tussen de weilanden

Start bouw tot oplevering binnen 8 weken

Bewoners aan het woord

Sinds september 2023 wonen wij in een tweepersoonswoning van Harwoonie in Olst, en onze ervaring is uitstekend. De unieke architectuur met het schuine dak geeft een ruimtelijk gevoel, en de woning is goed voorzien van airconditioning en verwarming. De beperkte ruimte wordt efficiënt benut.

Vanaf het moment dat we het project op de website van Salland Wonen zagen, waren we geïnteresseerd. Het aanbod voor jongeren was schaars, dus we zijn dankbaar voor deze kans. De volledig afgewerkte woning zonder extra aanpassingen was een groot pluspunt.

We zijn erg blij met onze buurt en buren. Het is altijd gezellig en we hebben al veel leuke momenten gedeeld. Al met al voelen we ons hier echt thuis en zouden het zeker aanbevelen aan anderen die op zoek zijn naar een comfortabele en gezellige woonomgeving.

Dennis & Liv

Wethouder, Gemeente Olst-Wijhe

“Met lef, vakmanschap en flexibiliteit zijn er woningen gerealiseerd voor mensen die nú woonruimte nodig hebben.

In samenwerking met Salland Wonen, Harwoonie en vele ketenpartners is het ons gelukt om 75 flexwoningen van initiatief tot bewoning in 14 maanden te realiseren.’’

Alle projectverhalen
+