Na twee jaar zoeken vond ik eindelijk de perfecte oplossing

Na twee jaar zoeken vond ik eindelijk de perfecte oplossing

Samen met de Gemeente Olst-Wijhe realiseerden wij in de zomer van 2023 26 flexwoningen aan de Vink in Olst, in de nieuwebouwwijk Olstergaard. Een aantal maanden na initiatie werden de eerste woningen opgeleverd en kregen de bewoners de sleutel van hun nieuwe plek!

Specificaties

Relevante projectinformatie

26 woningen aan de rand van nieuwbouwwijk Olstergaard

Landschappelijke inpassing tussen de weilanden

Circa 50 bewoners, waaronder meerde ontheemde Oekraïnse gezinnen

Bewoners aan het woord

"Na twee jaar zoeken vond ik eindelijk de perfecte oplossing: de flexwoningen in Olst-Wijhe van SallandWonen. Sinds augustus ben ik hier gelukkig thuis. Mijn vrijstaande huisje biedt rust, privacy, een tuintje en uitzicht over de weilanden. Wat mij aantrok, was de gemeenschapszin. De buren zijn vriendelijk en de sfeer is gezellig met veel interactie tussen mensen van mijn leeftijd.

Na de advertentie op SallandWonen te zien, schreef ik me direct in en binnen vijf weken kon ik mijn intrek nemen. Ik waardeer ook het duurzame aspect van de woning met zonnepanelen en waterbesparende voorzieningen. Hoewel de toekomst onzeker is, geeft mijn inschrijfduur mij gemoedsrust. Voor nu ben ik dankbaar dat ik een dak boven mijn hoofd heb en kan genieten van mijn eigen plekje.

Mijn ervaring hier is zeer positief. Voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare, gezellige en duurzame woonomgeving, kan ik de projecten van Harwoonie van harte aanbevelen."

Wethouder, Gemeente Olst-Wijhe

“Met lef, vakmanschap en flexibiliteit zijn er woningen gerealiseerd voor mensen die nú woonruimte nodig hebben.

In samenwerking met Salland Wonen, Harwoonie en vele ketenpartners is het ons gelukt om 75 flexwoningen van initiatief tot bewoning in 14 maanden te realiseren.’’

Alle projectverhalen
+