Versnelling door flexwonen: in Raalte gebeurt het

11/2022
-
Nieuws
In Raalte, waar je een vervallen varkensstal niet direct zou associëren met wonen, is een bijzonder woonproject gerealiseerd. Sinds de winter van 2022 staan er modulaire, uitschuifbare woningen in een oude stal aan de Drosteweg. Daniëlle Blanke (26) is een van de eerste bewoners van deze innovatieve huisjes.

Daniëlle's Nieuwe Thuis

Daniëlle Blanke, een net afgestudeerde student, is een van de zeven bewoners die een eigen woning in de voormalige varkensstal hebben betrokken. “Het is perfect voor een alleenstaande starter zoals ik,” vertelt Daniëlle. De woningen zijn volledig elektrisch, gasloos en bevinden zich net onder de huursubsidiegrens, waardoor huurtoeslag mogelijk is.

Uniek Woonconcept

De modulaire woningen zijn gelijkvloers en eenvoudig in elkaar te zetten, als een soort legoblokken. Dit maakt het mogelijk om snel en efficiënt woningen te creëren op locaties waar ruimte is. Daniëlle woont nu met uitzicht op het uitgestrekte landschap van Raalte en geniet van de voordelen van het buitengebied.

Gemeenschapsgevoel

Naast het unieke woongenot, is er ook een sterk gemeenschapsgevoel onder de bewoners. “We hebben onlangs een buurtbarbecue georganiseerd, waarbij omwonenden konden kennismaken met ons en onze woningen konden bekijken,” zegt Daniëlle. Dit heeft bijgedragen aan een positieve sfeer in de buurt.

Toekomstperspectief

Daniëlle beseft dat de woningen tijdelijk zijn, met een maximale huurperiode van twee jaar. “Ik hoop dat het langer kan, maar ik ben in ieder geval een groot voorstander van dit soort duurzame concepten. Ze brengen beweging in de woningmarkt en bieden jonge mensen zoals ik de kans op een eigen plek.”

Met het Harwoonie-project biedt Innovatiehub Salland een innovatieve en duurzame oplossing voor de woningnood, waarbij gebruik wordt gemaakt van bestaande ruimte en nieuwe woonconcepten. Daniëlle Blanke is een levend voorbeeld van hoe jonge starters kunnen profiteren van dergelijke initiatieven.

Alle berichten
+